Ratsastustuntien tasokuvaukset

Alkeisjatko I

Taso alkeiskurssin jälkeen. Ratsastaja hallitsee ratsun käynnissä ja ravissa. Osaa keventää ravissa. On myös harjoitellut jo hieman laukkaamista. Tunneilla kerrataan jo alkeiskurssilla opittuja asioita ja tehdään paljon toistoja, joiden kautta päästään harjoittelemaan laukannostoharjoituksia ja ratsastajan tasopainoa kehittäviä harjoituksia.

Alkeisjatko II 

Ratsu tulee hallita jo käynnissä ja ravissa mm. Kääntäminen onnistuu oikeaoppisesti. Laukkaharjoituksia on jo tehtynä useampaan otteeseen. Jatkokurssi II:lla tavoitellaan Perusmerkin asioista ja kiinnitetään huomiota ratsastajan istuntaan ja oikeanlaiseen apujen käyttöön erilaisilla hevosilla.

Perusmerkki – taso 

Ratsastaja hallitsee hevosen kaikissa askellajeissa. Erilaisten ratsastusradan teiden hallitseminen (mm. Koko rata leikkaa, ympyrä, rata poikkisuuntaan leikkaa). Perusistunnan harjoittelua ja kääntämisen harjoittelua kaikissa askellajeissa. Puomien/kavalettin ylitys. 


Helppo C -taso

Ratsastaja harjoittelee hevoseen vaikuttamista kaikissa askellajeissa, Aloittelee helppoja sivuttaisliikkeitä sekä temponmuunnoksia ja pystyy ratsastamaan maapuomeja sekä ristikoita ravissa ja laukassa.

Helppo B -taso

Ratsastanut jo useampia vuosia. Tunneilla vaikutetaan hevosen muotoon, suoruuteen ja ratsastetaan sivuttaisliikkeitä sekä keskiaskellajeja. Hevosen hallinta puomi- ja helpoissa estetehtävissä onnistuu sujuvasti laukassa.

Helppo B+ – helppo A -taso

Edistyneiden ratsastajien taso heB+- ja heA-tasojen välistä. Ratsastaja hallitsee erilaiset hevoset kaikissa askellajeissa varmoin ottein. Hevosen kokoaminen, avo- ja sulkutaivutukset. Apujen hienosäätö ja vastalaukka tulisi hallita. Halutessaan ja taitotason mukaan kilpailuihin osallistuminen.