Kurssit ja palvelut

TUOMARINKYLÄ KESÄ 2022

Lasten alkeiskurssi 13.6.2022-23.6.2022 

klo 15–16 teoria ja ratsastus klo 16–17 

9 h ratsastus ja 5 h teoriaa. Kurssin aikana opit hevosenhoitoa ja ratsastuksen perusteet. Kurssi soveltuu liikunnallisille ja normaalipainoisille ratsastuksen aloittajille, ja kurssin jälkeen on mahdollisuus jatkaa uutta harrastusta Jatkokurssilla. Hinta 560 €. Kurssi on täynnä!

Lasten ponipuuhaleiri 6.6.-10.6.2022 klo 10–15

Tuomarinkylän Ratsastuskoulu järjestää kesällä ponipuuhaleirin, joka on suunniteltu 6–10 v lapsille. Aikaisempaa ratsastuskokemusta ei tarvita. Päiväleirillä lapset pääsevät mm. Hoitamaan poneja, ratsastamaan avustajien kanssa, ohjastamaan ponikärryjä, ja leiri huipentuu leirikilpailuihin. Leiriläiset saavat joka päivä maittavan kotiruoka lounaan. Leirin ohjaaja Peppi Aalto. Hinta 460€.

Aikuisten alkeiskurssi 13.6.-23.6.2022

klo 18–19 teoria ja ratsastus klo 19–20

9 h ratsastus ja 5 h teoriaa. Kurssin aikana opit hevosenhoitoa ja ratsastuksen perusteet. Kurssi soveltuu liikunnallisille ja normaalipainoisille ratsastuksen aloittajille ilman yläikärajaa, ja kurssin jälkeen on mahdollisuus jatkaa uutta harrastusta Jatkokurssilla. Hinta 560 €. 

Paluu Satulaan- kurssi 27.6.-1.7.2022

(ma klo 17–18 teoria) ja ratsastus klo 18–19

1 h teoriaa ja 5 h ratsastus. Kurssi on tarkoitettu ratsastajille, joilla on lajin aloittamisen jälkeen erinäisistä syistä tullut tauko, ja nyt into jatkaa ratsastusta on taas syttynyt!  Pääsyvaatimuksena on aikaisemmin suoritettu alkeiskurssi. Hinta 350 €. 

TEEMAKURSSIT

Teema 1. H: A 13.6.–17.6 klo 20–21 

Kurssin kantavana teemana on kouluratsastuksen peruspilarit: suoruus, tahti ja tasapaino. Viiden päivän aikana hienosäädämme ratsastajan istuntaa sekä apujenkäyttöä kaikissa askellajeissa sekä Helppo A-tasolle kuuluvissa kouluratsastusliikkeissä. Keskitymme erityisesti ratsastajan suoruuteen ja kehon käyttöön läpi siirtymisten sekä askellajista toiseen että askellajin sisällä läpi kokamisen että keskiaskellajien. Ohjaaja Outi Tossava, ryhmäkoko 6 ratsastajaa. Hinta 300 €

Teema 2.  H: C-B 20.6.–23.6 klo 18–19 

Kurssin teemana on harjoitella ja vahvistaa taitoja jotka ratsastajalta vaaditaan kun noustaan ratsastajan kehityspolulla H:C tasolta H:B tasolle. Etsimme eron askeleen pidennyksen ja keskiaskellajien välillä, käymme läpi sivuttaisliikkeitä ja niiden vaikutusta hevosen liikkumiseen ja kehon käyttöön. Ohjaaja Outi Tossava, ryhmäkoko kuusi ratsastajaa. Hinta 240 €. Kurssi on täynnä!

Teema 3. H: A 27.6.–1.7 klo 19–20 

Tällä kurssilla keskitymme kouluradan ratsastukseen. Käymme läpi H:A radoilla vastaan tulevia tehtäviä ratsastamalla eri ratojen osia. Kantavina teemoina onkin hevosen valmistelu tulevaan tehtävään ja täsmällisyys tehtävien suorittamisessa, unohtamatta tasapainoista istuntaa ja tehokasta mutta huomaamatonta apujenkäyttöä. Ohjaajana Outi Tossava, ryhmäkoko kuusi ratsastajaa. Hinta 300 €

Teema 4. H:C 25.7.–29.7 klo 18–19 ”Avut Läpi” 

Mitä tarkoittaa, että hevonen on jalan edessä? Miten se liittyy ratsastajan apujen käyttöön? Näihin kysymyksiin pureudumme tällä kurssilla. Käytännön harjoitusten kautta harjoittelemme omaa apujen käyttöä, apujen ajoittamista ja keveyttä, sekä oikea aikaista puolipidätettä. Ohjaajana Joona Mansikkaoja. Ryhmäkoko yhdeksän ratsastajaa. Hinta 250 €. 

YLEISKURSSIT

Yleiskurssi 1. 20.6.–23.6 klo 20–22 

Onko sinulla valinnan vaikeus mille kurssille haluaisit osallistua? Silloin yleiskurssi on juuri oikea ratkaisu sinulle! Kurssilla on päivittäin ratsastusta ja teoriaa vaihtuvin aihepiirein. Tarkoitus on käyttää kurssista ensimmäinen päivä kouluratsastukseen, päivä puomiharjoituksiin ja seuraava esteratsastukseen. Viimeisenä päivänä käymme maastossa ja teoriatunti pidetään piknikin ohessa aiheella ”kysy opettajalta”. Kurssi on tarkoitettu Perusmerkki – H:C tasoisille ratsastajille, ryhmäkoko on yhdeksän ratsastajaa. Ohjaajana Outi Tossava. Hinta 350 €. 

Yleiskurssi 2. 25.7.–29.7 Klo 20–22 

Onko sinulla valinnan vaikeus mille kurssille haluaisit osallistua? Silloin yleiskurssi on juuri oikea ratkaisu sinulle! Kurssilla on päivittäin tunti ratsastusta vaihtuvin aihepiirein. Tarkoitus on käyttää kurssista ensimmäinen päivä kouluratsastukseen, päivä puomiharjoituksiin ja seuraava esteratsastukseen. Ennen ratsastustuntia jokaisena päivänä on demoratsastus, jossa ohjaaja esittelee eri opetushevosilla päivän tehtävät, niiden tarkoituksen sekä tavoitteen. Viimeisen päivän demossa käsitellään kurssin aikana esiin tulleita kysymyksiä. Kurssi on tarkoitettu H:C-B tasoisille ratsastajille, ryhmäkoko on yhdeksän ratsastajaa. Ohjaajana Joona Mansikkaoja. Hinta 375 €. 

Junnukurssi 25.7.-29.7.2022 klo 16–17

Junnujen oma kesäkurssi! Viiden päivän mittainen yleiskurssi, jonka aikana ehdimme ratsastaa kaksi koulutuntia, yhden puomitunnin, yhden estetunnin sekä käydä tuulettumassa maastossa. Kurssille voit toivoa itsellesi vakio ratsua, jonka hoitaminen ennen tuntia kuuluu kurssin sisältöön. Kurssille osallistuvilla ratsastajilla tulee olla vähintään Perusmerkki tasoiset ratsastustaidot. Ohjaajana Joona Mansikkaoja. Ryhmäkoko yhdeksän ratsastajaa. Hinta 250 €. 

Opi Tuntemaan Hevonen 27.6.-30.6.2022 klo 20–22

Kurssin keskeisenä teemana on hevosmiestaidot. Maanantaina teemme käytännön harjoituksia tallissa, puhumme hevosen karsina käyttäytymisestä, ilmeiden ja eleiden lukemisesta. Käymme läpi hevosen perushoito toimenpiteet, harjaamisen sekä varustamisen tunnille sekä erilaiset suojat ja apuohjat. Tiistain teoria osuudessa käymme läpi erilaisia ongelma tilanteita mitä ratsastaessa voi tulla eteen, ja ratsastustunnilla kertaamme teoria osuudessa opittuja ratkaisu malleja. Keskiviikon teoria osuudessa kertaamme tiistaina opittuja asioita ja puramme aiheesta tulleita kysymyksiä. Ratsastustunnin aiheena on apujen käyttö, ja niiden kautta ratsukko, jossa hevonen keskittyy ratsastajaansa. Torstaina käymme maastossa tuulettumassa, ja ratsastuksen jälkeen jäämme pienelle picnikillekartanon puistoon, jossa viimeinen teoria tunti ”kysy opettajalta” teemalla. Ohjaaja Outi Tossava. Ryhmäkoko yhdeksän oppilasta, hinta 350 €.  

Istuntakurssi 4.7.-8.7.2022 klo 18–20

Istuntakurssilla tavoitteena on löytää ratsastajalle tasapainoinen ja joustava perusistunta oman kehon sallimissa rajoissa. Työstämme kurssilla ratsastaja kohtaisesti istunnan peruspilareita kaikissa askellajeissa, keskittyen pääasiassa mukautuvaan istuntaan, joka antaa hevosen työskennellä rennosti. Kun rento, joustava ja tasapainoinen istunta on saavutettu, pääsemme harjoittelemaan istunnalla hevoseen vaikuttamista. Kurssin kolmena ensimmäisenä päivänä aloitamme jo klo 17 kehoa vahvistavalla Jooga harjoittelulla. Torstain tunnin jälkeen alkaen klo 20 jatkamme tunnin jälkeen ohjatulla syvävenyttelyllä. Kurssilla on kaksi ryhmää, ryhmä 1 ratsastajille, jotka eivät ole aiemmin olleet istuntakursseilla, ryhmä 2 ratsastajille, jotka ovat olleet istuntakursseilla jo aiempina kesinä. Ohjaaja Outi Tossava, jooga ja syvävenyttely ohjaajana Susanna Jussila. Hinta 420€. Kurssi on täynnä!

ESTEKURSSIT

Puomi-Kavaletti 4.7.–8.7 klo 20–21 

Kurssin keskeisiä teemoja on esteratsastuksen perusteet alkaen puomityöskentelystä, apujen käytöstä, tarpeen mukaisesta istunnasta sekä sopivasta temposta / rytmistä. Tavoitteena kurssilla on edetä systemaattisesti puomitehtävistä kavalettien kautta pieniin esteisiin ja kohti esteradan ratsastusta. Kurssi soveltuu aloitteleville esteratsastuksesta kiinnostuneille, kuin myös jo tauon jälkeen esteille palaaville ratsastajille. Kurssi on tarkoitettu vähintään H:C tasoisille ratsastajille, ryhmäkoko on kuusi ratsastajaa. Ohjaaja Outi Tossava. Hinta 300 €. Kurssi on täynnä!

Este 40–60 cm 11.7.-15.7.2022 klo 20–21.30

Kurssi on suunnattu esteratsastuksesta kiinnostuneille H:C-B – tasoisille 40–60 cm esteitä hyppääville juniori- ja aikuisratsastajille, jotka ovat innostuneita kehittämään itseään esteratsastuksessa, sekä hiomaan yhteistyötä hevosen kanssa esteharjoitusten avulla. Ryhmäkoko yhdeksän ratsastajaa. Ohjaaja Joona Mansikkaoja. Hinta 375 € 

MAASTOKURSSIT

MAASTOKURSSI 1. LUONNOSTA NAUTTIEN 11.7.-13.7 klo 18–19 

Tämä kurssi on suunnattu ratsastajille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja leppoisista maastoretkistä yhdessä hevosen kanssa. Kierrämme Tuomarinkylän Kartanon alueen peltoja, käymme Vantaanjoen rannoilla, sekä samoilemme Lystikukkulan metsässä ratsastuskoulun luotettavien opetusratsujen kanssa kesäilloista nauttien. Hinta 150 €. 

MAASTOKURSSI 2. VAUHDISTA NAUTTIEN 14.7.-15.7 klo 18–19 

Maastokurssi vauhdista nauttien on tarkoitettu ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa. Samalla kun nautimme Tuomarinkylän Kartanon alueen upeista maisemista, haemme myös ”vauhdin huumaa” reippailla ravi- ja laukkapätkillä. Tuomarinkylässä on erikseen hevosille maastoratsastustiet, joiden huolletut pohjat ja pitkät suorat kutsuvat ratsastajia nauttimaan maastoratsastuksesta. Max. Kuusi ratsastajaa. Hinta 120 €.

MAASTOKURSSI 3. VAUHDISTA NAUTTIEN 11.7.-13.7 klo 19–20 

Maastokurssi vauhdista nauttien on tarkoitettu ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa. Samalla kun nautimme Tuomarinkylän Kartanon alueen upeista maisemista, haemme myös ”vauhdin huumaa” reippailla ravi- ja laukkapätkillä. Tuomarinkylässä on erikseen hevosille maastoratsastustiet, joiden huolletut pohjat ja pitkät suorat kutsuvat ratsastajia nauttimaan maastoratsastuksesta. Max. Kuusi ratsastajaa. Hinta 180 €. 

MAASTOKURSSI 4. LUONNOSTA NAUTTIEN 14.7.-15.7 klo 19–20

Tämä kurssi on suunnattu ratsastajille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja leppoisista maastoretkistä yhdessä hevosen kanssa. Kierrämme Tuomarinkylän Kartanon alueen peltoja, käymme Vantaanjoen rannoilla, sekä samoilemme Lystikukkulan metsässä ratsastuskoulun luotettavien opetusratsujen kanssa kesäilloista nauttien. Hinta 100 €. 

RUSKEASUO KESÄ 2022

Teema 1. Perusmerkki – H:C 13.6–17.6 klo 21–22

Onnistuvatko laukannostot vai onko laukkaan siirtyminen aina hankalaa ja vaikeaa? Saanko hevoseni nostamaan askeleessa ja pidettyä laukassa, olenko saavuttanut eteenpäinpyrkimyksen, rullaako laukka, vaikka istuisinkin itse hiljaa? Kurssilla perehdymme laukansaloihin, jotta ratsastus laukassa tulisi sujuvammaksi. Kurssi soveltuu kaiken tasoisille aikuisille, jotka ovat jo laukanneet. Ryhmäkoko kahdeksan ratsastajaa. Ohjaaja Lotta Aalto. Hinta 275 € 

Teema 2. Helppo A 27.6–1.7 klo 20–21 

Kurssin kantavana teemana on kouluratsastuksen peruspilarit: suoruus, tahti ja tasapaino. Viiden päivän aikana hienosäädämme ratsastajan istuntaa sekä apujenkäyttöä kaikissa askellajeissa sekä Helppo A-tasolle kuuluvissa kouluratsastusliikkeissä. Keskitymme erityisesti ratsastajan suoruuteen ja kehon käyttöön läpi siirtymisten sekä askellajista toiseen että askellajin sisällä läpi kokoamisen, että keskiaskellajien. Ryhmäkoko kahdeksan ratsastajaa. Ohjaaja Leena Lipasti. Hinta 275 €

Teema 3. H:C-B 4.7-8.7.2022 Klo 20–21

Miten saan paremmin ratsastettua sivuttaisliikkeet ilman hampaiden kiristelyä. Onko pohkeenväistö aina työn ja tuskan takana ja silti tuntuu, ettei mitään tapahdu? Tule harjoittelemaan hyvässä ilmapiirissä sivuttaisliikkeitä niin että pääset keskittymään vain ja ainoastaan niihin. Ryhmäkoko kahdeksan ratsastajaa. Ohjaaja Leena Lipasti. Hinta 275 €

Teema 4. H:C-B 11.7-15.7.2022 klo 20–21

Istuntakurssilla tavoitteena on löytää ratsastajalle tasapainoinen ja joustava perusistunta oman kehon sallimissa rajoissa. Työstämme kurssilla ratsastaja kohtaisesti istunnan peruspilareita kaikissa askellajeissa, keskittyen pääasiassa mukautuvaan istuntaan, joka antaa hevosen työskennellä rennosti. Ryhmäkoko kahdeksan oppilasta. Ohjaaja Leena Lipasti. Hinta 275 € 

Teema 5. H:C-B 18.7-22.7.2022 klo 20–21

Kurssi teille, jotka koette eteenpäin ratsastuksen haastavaksi. Opettelemme kurssilla ratsastamaan hevosen pohkeesta-ohjaa kohti. Hevosen tulee liikkua reippaasti, jolloin tunnilla tekemämme tehtävät helpottuvat niin ratsastajalle kuin hevoselle. Kun hevonen liikkuu pohkeen edessä, se haluaa mennä eteenpäin ja kantaa ratsastajansa ilolla. Tämä kurssi on etenkin niille, jotka haluavat löytää työkaluja ratsastamaan hevonen rehellisesti avuille. Ryhmäkoko kahdeksan ratsastajaa. Opettaja Kira Parjanen. Hinta 275 €

Teema 6. H: B-A 25.7.-29.7.2022 klo 20–21 

Kurssi ratsastajille, jotka jo saavat ratsastettua hevosen eteenpäin, mutta eivät vielä ihan osaa käyttää puolipidettä apunaan. Miten hevonen valmistellaan tulevaan tehtävään, puolipidäte valmistelee sekä kokoaa hevosta. Kuinka saada puolipidäte läpi ja milloin hevonen on reagoinut siihen. Ryhmäkoko kahdeksan ratsastajaa. Opettaja Kira Parjanen. Hinta 275 €

Tehokoulu 1. H:C-B 27.6–1.7 Klo 21–22

Kurssin teemana on harjoitella ja vahvistaa taitoja, jotka ratsastajalta vaaditaan, kun noustaan ratsastajan kehityspolulla H:C tasolta H: B tasolle. Etsimme eron askeleen pidennyksen ja keskiaskellajien välillä, käymme läpi sivuttaisliikkeitä ja niiden vaikutusta hevosen liikkumiseen ja kehon käyttöön. Ryhmäkoko kuusi ratsastajaa. Ohjaaja Leena Lipasti. Hinta 300 €

Tehokoulu 2. H: B 4.7-8.7.2022 Klo 21–22

Kurssin aikana perehdymme kouluratsastuksen saloihin intensiivisemmin ja valmennuspohjaisemmin kuin kausitunneilla. Käymme läpi perusratsastusta pienryhmässä. Kuinka saa ratsastettua hevosen pohkeen eteen ja ohjastuntumalle ”kohti peräänantoa”. Kurssi on suunniteltu H:C tasosta ylöspäin. Ryhmäkoko kuusi ratsastajaa. Ohjaaja Leena Lipasti. Hinta 300 €

Tehokoulu 3. H: A 11.7-15.7.2022 klo 21–22

Tällä kurssilla keskitymme kouluradan ratsastukseen. Käymme läpi H: A radoilla vastaan tulevia tehtäviä ratsastamalla eri ratojen osia. Kantavina teemoina onkin hevosen valmistelu tulevaan tehtävään ja täsmällisyys tehtävien suorittamisessa, unohtamatta tasapainoista istuntaa ja tehokasta mutta huomaamatonta apujenkäyttöä. Ryhmäkoko kuusi ratsastajaa. Ohjaaja Leena Lipasti. Hinta 300 €

Tehokoulu 4. H:C-B 18.7-22.7.2022 klo 21–22

Kuinka saada vielä vähän enemmän irti omasta ratsastuksesta? Tällä kurssilla haastetaan omaa ratsastusta tehokkaasti viiden päivän ajan. Keskeiset asiat, joita tulemme harjoittelemaan ovat: väistöt, eteen ratsastukset sekä ratsastusradan tiet. Ryhmäkoko kuusi ratsastajaa. Opettaja Kira Parjanen. Hinta 300 €

Puomi- Kavaletti 20.6.-23.6.2022 klo 21–22

Kurssin keskeisiä teemoja on esteratsastuksen perusteet alkaen puomityöskentelystä, apujen käytöstä, tarpeen mukaisesta istunnasta sekä sopivasta temposta / rytmistä. Tavoitteena kurssilla on edetä systemaattisesti puomitehtävistä kavalettien kautta pieniin esteisiin. Kurssi soveltuu aloitteleville esteratsastuksesta kiinnostuneille, kuin myös jo tauon jälkeen esteille palaaville ratsastajille. Kurssi on tarkoitettu vähintään H:C tasoisille ratsastajille, ryhmäkoko on kuusi ratsastajaa. Ohjaaja Lotta Aalto. Hinta 260 € 

Istuntakurssi H:C-B 25.7.-29.7.2022 klo 20–22

Koko viikko perehtymistä keskivartalon käyttöön, mistä jousto istuntaan tulee. Kuinka istua kevyemmin niin, ettei harjoitusravi vie aina kaikkia voimia. Löydämme jalalle oikean paikan ilman että joudumme ottamaan tukea reidellä tai polvella ja saamme tasaisemman käden, joka on kevyt eikä ota tukea hevosen suusta liikaa. Lisäksi neljän päivän tehotreeni harjoittelu jumppaa personal trainer Susanna Jussilan johdolla ennen ratsastusta, saatte myös Susannalta treeni ohjeet mukaanne viimeisenä päivänä viikon aikana käydyistä treeneistä. Ryhmäkoko kuusi ratsastajaa. Opettaja Kira Parjanen. Hinta 420 € 

Kysy lisää sähköpostilla tai varaa oma kurssipaikkasi!