KESÄ 2022

KESÄKORTTI

Kesäkorttitunnit pyörivät joka arkipäivä alkaen klo 17. Kesäkortti on mainio tapa pitää ratsastustuntumaa yllä kausituntien ollessa kesätauolla. Voit varata tunnit itsellesi sopiville päiville Tuomarinkylään tai Ruskeasuolle Hopotista . Ryhmäkoko max. kuusi oppilasta.                                                                                                                 

3 h / 168 € (56 € / 1 h) 

6 h / 330 € (55 € / 1 h) 

TEEMAKURSSIT

Teema 1. H: A 13.6.–17.6 klo 20–21 

Kurssin kantavana teemana on kouluratsastuksen peruspilarit: suoruus, tahti ja tasapaino. Viiden päivän aikana hienosäädämme ratsastajan istuntaa sekä apujenkäyttöä kaikissa askellajeissa sekä Helppo A-tasolle kuuluvissa kouluratsastusliikkeissä. Keskitymme erityisesti ratsastajan suoruuteen ja kehon käyttöön läpi siirtymisten sekä askellajista toiseen että askellajin sisällä läpi kokamisen että keskiaskellajien. Ohjaaja Outi Tossava, ryhmäkoko 6 ratsastajaa. Hinta 300 €

Teema 2.  H: C-B 20.6.–23.6 klo 18–19 

Kurssin teemana on harjoitella ja vahvistaa taitoja jotka ratsastajalta vaaditaan kun noustaan ratsastajan kehityspolulla H:C tasolta H:B tasolle. Etsimme eron askeleen pidennyksen ja keskiaskellajien välillä, käymme läpi sivuttaisliikkeitä ja niiden vaikutusta hevosen liikkumiseen ja kehon käyttöön. Ohjaaja Outi Tossava, ryhmäkoko kuusi ratsastajaa. Hinta 240 €

Teema 3. H: A 27.6.–1.7 klo 19–20 

Tällä kurssilla keskitymme kouluradan ratsastukseen. Käymme läpi H:A radoilla vastaan tulevia tehtäviä ratsastamalla eri ratojen osia. Kantavina teemoina onkin hevosen valmistelu tulevaan tehtävään ja täsmällisyys tehtävien suorittamisessa, unohtamatta tasapainoista istuntaa ja tehokasta mutta huomaamatonta apujenkäyttöä. Ohjaajana Outi Tossava, ryhmäkoko kuusi ratsastajaa. Hinta 300 €

Teema 4. H:C 25.7.–29.7 klo 18–19 ”Avut Läpi” 

Mitä tarkoittaa, että hevonen on jalan edessä? Miten se liittyy ratsastajan apujen käyttöön? Näihin kysymyksiin pureudumme tällä kurssilla. Käytännön harjoitusten kautta harjoittelemme omaa apujen käyttöä, apujen ajoittamista ja keveyttä, sekä oikea aikaista puolipidätettä. Ohjaajana Joona Mansikkaoja. Ryhmäkoko yhdeksän ratsastajaa. Hinta 250 €. 

YLEISKURSSIT

Yleiskurssi 1. 20.6.–23.6 klo 20–22 

Onko sinulla valinnan vaikeus mille kurssille haluaisit osallistua? Silloin yleiskurssi on juuri oikea ratkaisu sinulle! Kurssilla on päivittäin ratsastusta ja teoriaa vaihtuvin aihepiirein. Tarkoitus on käyttää kurssista ensimmäinen päivä kouluratsastukseen, päivä puomiharjoituksiin ja seuraava esteratsastukseen. Viimeisenä päivänä käymme maastossa ja teoriatunti pidetään piknikin ohessa aiheella ”kysy opettajalta”. Kurssi on tarkoitettu Perusmerkki – H:C tasoisille ratsastajille, ryhmäkoko on yhdeksän ratsastajaa. Ohjaajana Outi Tossava. Hinta 350 €. 

Yleiskurssi 2. 25.7.–29.7 Klo 20–22 

Onko sinulla valinnan vaikeus mille kurssille haluaisit osallistua? Silloin yleiskurssi on juuri oikea ratkaisu sinulle! Kurssilla on päivittäin tunti ratsastusta vaihtuvin aihepiirein. Tarkoitus on käyttää kurssista ensimmäinen päivä kouluratsastukseen, päivä puomiharjoituksiin ja seuraava esteratsastukseen. Ennen ratsastustuntia jokaisena päivänä on demoratsastus, jossa ohjaaja esittelee eri opetushevosilla päivän tehtävät, niiden tarkoituksen sekä tavoitteen. Viimeisen päivän demossa käsitellään kurssin aikana esiin tulleita kysymyksiä. Kurssi on tarkoitettu H:C-B tasoisille ratsastajille, ryhmäkoko on yhdeksän ratsastajaa. Ohjaajana Joona Mansikkaoja. Hinta 375 €. 

Junnukurssi 25.7.-29.7.2022 klo 16–17

Junnujen oma kesäkurssi! Viiden päivän mittainen yleiskurssi, jonka aikana ehdimme ratsastaa kaksi koulutuntia, yhden puomitunnin, yhden estetunnin sekä käydä tuulettumassa maastossa. Kurssille voit toivoa itsellesi vakio ratsua, jonka hoitaminen ennen tuntia kuuluu kurssin sisältöön. Kurssille osallistuvilla ratsastajilla tulee olla vähintään Perusmerkki tasoiset ratsastustaidot. Ohjaajana Joona Mansikkaoja. Ryhmäkoko yhdeksän ratsastajaa. Hinta 250 €. 

Opi Tuntemaan Hevonen 27.6.-30.6.2022 klo 20–22

Kurssin keskeisenä teemana on hevosmiestaidot. Maanantaina teemme käytännön harjoituksia tallissa, puhumme hevosen karsina käyttäytymisestä, ilmeiden ja eleiden lukemisesta. Käymme läpi hevosen perushoito toimenpiteet, harjaamisen sekä varustamisen tunnille sekä erilaiset suojat ja apuohjat. Tiistain teoria osuudessa käymme läpi erilaisia ongelma tilanteita mitä ratsastaessa voi tulla eteen, ja ratsastustunnilla kertaamme teoria osuudessa opittuja ratkaisu malleja. Keskiviikon teoria osuudessa kertaamme tiistaina opittuja asioita ja puramme aiheesta tulleita kysymyksiä. Ratsastustunnin aiheena on apujen käyttö, ja niiden kautta ratsukko, jossa hevonen keskittyy ratsastajaansa. Torstaina käymme maastossa tuulettumassa, ja ratsastuksen jälkeen jäämme pienelle picnikillekartanon puistoon, jossa viimeinen teoria tunti ”kysy opettajalta” teemalla. Ohjaaja Outi Tossava. Ryhmäkoko yhdeksän oppilasta, hinta 350 €.  

ISTUNTAKURSSIT

Istuntakurssi 4.7.-8.7.2022 klo 18–20

Istuntakurssilla tavoitteena on löytää ratsastajalle tasapainoinen ja joustava perusistunta oman kehon sallimissa rajoissa. Työstämme kurssilla ratsastaja kohtaisesti istunnan peruspilareita kaikissa askellajeissa, keskittyen pääasiassa mukautuvaan istuntaan, joka antaa hevosen työskennellä rennosti. Kun rento, joustava ja tasapainoinen istunta on saavutettu, pääsemme harjoittelemaan istunnalla hevoseen vaikuttamista. Kurssin kolmena ensimmäisenä päivänä aloitamme jo klo 17 kehoa vahvistavalla Jooga harjoittelulla. Torstain tunnin jälkeen alkaen klo 20 jatkamme tunnin jälkeen ohjatulla syvävenyttelyllä. Kurssilla on kaksi ryhmää, ryhmä 1 ratsastajille, jotka eivät ole aiemmin olleet istuntakursseilla, ryhmä 2 ratsastajille, jotka ovat olleet istuntakursseilla jo aiempina kesinä. Ohjaaja Outi Tossava, jooga ja syvävenyttely ohjaajana Susanna Jussila. Hinta 420€. 

ESTEKURSSIT

Puomi-Kavaletti 4.7.–8.7 klo 20–21 

Kurssin keskeisiä teemoja on esteratsastuksen perusteet alkaen puomityöskentelystä, apujen käytöstä, tarpeen mukaisesta istunnasta sekä sopivasta temposta / rytmistä. Tavoitteena kurssilla on edetä systemaattisesti puomitehtävistä kavalettien kautta pieniin esteisiin ja kohti esteradan ratsastusta. Kurssi soveltuu aloitteleville esteratsastuksesta kiinnostuneille, kuin myös jo tauon jälkeen esteille palaaville ratsastajille. Kurssi on tarkoitettu vähintään H:C tasoisille ratsastajille, ryhmäkoko on kuusi ratsastajaa. Ohjaaja Outi Tossava. Hinta 300 € 

Este 40–60 cm 11.7.-15.7.2022 klo 20–21.30

Kurssi on suunnattu esteratsastuksesta kiinnostuneille H:C-B – tasoisille 40–60 cm esteitä hyppääville juniori- ja aikuisratsastajille, jotka ovat innostuneita kehittämään itseään esteratsastuksessa, sekä hiomaan yhteistyötä hevosen kanssa esteharjoitusten avulla. Ryhmäkoko yhdeksän ratsastajaa. Ohjaaja Joona Mansikkaoja. Hinta 375 € 

MAASTOKURSSIT

MAASTOKURSSI 1. LUONNOSTA NAUTTIEN 11.7.-13.7 klo 18–19 

Tämä kurssi on suunnattu ratsastajille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja leppoisista maastoretkistä yhdessä hevosen kanssa. Kierrämme Tuomarinkylän Kartanon alueen peltoja, käymme Vantaanjoen rannoilla, sekä samoilemme Lystikukkulan metsässä ratsastuskoulun luotettavien opetusratsujen kanssa kesäilloista nauttien. Hinta 150 €. 

MAASTOKURSSI 2. VAUHDISTA NAUTTIEN 14.7.-15.7 klo 18–19 

Maastokurssi vauhdista nauttien on tarkoitettu ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa. Samalla kun nautimme Tuomarinkylän Kartanon alueen upeista maisemista, haemme myös ”vauhdin huumaa” reippailla ravi- ja laukkapätkillä. Tuomarinkylässä on erikseen hevosille maastoratsastustiet, joiden huolletut pohjat ja pitkät suorat kutsuvat ratsastajia nauttimaan maastoratsastuksesta. Max. Kuusi ratsastajaa. Hinta 120 €. 

MAASTOKURSSI 3. VAUHDISTA NAUTTIEN 11.7.-13.7 klo 19–20 

Maastokurssi vauhdista nauttien on tarkoitettu ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa. Samalla kun nautimme Tuomarinkylän Kartanon alueen upeista maisemista, haemme myös ”vauhdin huumaa” reippailla ravi- ja laukkapätkillä. Tuomarinkylässä on erikseen hevosille maastoratsastustiet, joiden huolletut pohjat ja pitkät suorat kutsuvat ratsastajia nauttimaan maastoratsastuksesta. Max. Kuusi ratsastajaa. Hinta 180 €. 

MAASTOKURSSI 4. LUONNOSTA NAUTTIEN 14.7.-15.7 klo 19–20

Tämä kurssi on suunnattu ratsastajille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja leppoisista maastoretkistä yhdessä hevosen kanssa. Kierrämme Tuomarinkylän Kartanon alueen peltoja, käymme Vantaanjoen rannoilla, sekä samoilemme Lystikukkulan metsässä ratsastuskoulun luotettavien opetusratsujen kanssa kesäilloista nauttien. Hinta 100 €.