KESÄ 2020

KESÄKORTTI

4h / 192€

8h / 384€

Kesäkorttitunnit pyörivät joka arkipäivä alkaen klo 17. Kesäkortti on mainio tapa pitää ratsastustuntumaa yllä kausituntien ollessa kesätauolla. Voit varata tunnit itsellesi sopiville päiville Tuomarinkylään tai Ruskeasuolle sähköisestä kalenterista. Ryhmäkoko max. 8 ratsukkoa.

ALKEISKURSSIT (alaikäraja 9v)

ALKEISKURSSI LAPSILLE 22.6.-2.7.2020

Kurssi sisältää 3h teoriaa ja 9h ratsastusta.Teoria 22.6, 23.6, 24.6 klo 10-11Ratsastus 22.6.-2.7 klo 11-12Kurssin aikana opit hevosenhoitoa ja ratsastuksen perusteet. Kurssi soveltuu liikunnallisille ja normaalipainoisille ratsastuksen aloittajille, ja kurssin jälkeen on mahdollisuus jatkaa uutta harrastusta Jatkokurssilla. Lasten alustavan ilmoittautumisen voi tehdä sähköpostitse, mutta varsinainen ilmoittautuminen vaatii tutustumiskäynnin tallille sovittuna ajankohtana. Hinta 500€

ALKEISKURSSI AIKUISILLE 22.6.-2.7.2020

Kurssi sisältää 3h teoriaa ja 9h ratsastusta.Teoria kolmena ensimmäisenä päivänä klo 17-18 Ratsastus klo 18-19Kurssin aikana opit hevosenhoitoa ja ratsastuksen perusteet. Kurssi soveltuu liikunnallisille ja normaalipainoisille ratsastuksen aloittajille ilman yläikärajaa, ja kurssin jälkeen on mahdollisuus jatkaa uutta harrastusta Jatkokurssilla. Hinta 500€

PALUU SATULAAN – KURSSIT

PALUU SATULAAN-KURSSI I 22.6.-26.6.2020

Kurssi sisältää 5h teoriaa sekä 5h ratsastusta.Kurssi on tarkoitettu ratsastajille, joilla on lajin aloittamisen jälkeen erinäisistä syistä tullut tauko, ja nyt into jatkaa ratsastusta on taas syttynyt! Pääsyvaatimuksena on aikaisemmin suoritettu alkeiskurssi. Hinta 420€

PALUU SATULAAN- KURSSI II 27.7.-31.7.2020

Kurssi sisältää 5h teoriaa sekä 5h ratsastusta.Kurssi on tarkoitettu ratsastajille, joilla on lajin aloittamisen jälkeen erinäisistä syistä tullut tauko, ja nyt into jatkaa ratsastusta on taas syttynyt! Pääsyvaatimuksena on aikaisemmin suoritettu alkeiskurssi. Hinta 420€

ESTEKURSSIT

JOONAN ESTEKURSSI 15.6.-18.6.2020 klo 18-19

Kurssi on suunnattu esteratsastuksesta kiinnostuneille H:B –tasoisille 70cm esteitä hyppääville juniori- ja aikuisratsastajille, jotka ovat innostuneita kehittämään itseään esteratsastuksessa, sekä hiomaan yhteistyötä hevosen kanssa esteharjoitusten avulla. Kurssi on suunniteltu ensisijaisesti kilpailemisesta kiinnostuneille. Max. 6hlö. Hinta 230€

ESTEALKEISKURSSI 13.7.-17.7.2020 klo 18-19

Kiinnostaako esteratsastuksen aloittaminen?Tämä kurssi on tarkoitettu sekä aloitteleville esteratsastajille, että kokeneemmille ratsastajille, joita hyppääminen saattaa vielä jännittää. Aloitamme kevyen- ja esteistunnan harjoittelulla ja siirrymme puomien ja kavalettien kautta estetehtäviin. Tavoitteena on kurssin lopussa hypätä pieni esterata. Kurssille osallistujan pitää hallita hevonen kaikissa askellajeissa. Hinta 220€. Täynnä!

PALUU ESTEILLE KURSSI 20.7.-24.7.2020 klo 18-20

Paluu Esteille kurssi on jo hiukan hypänneille ratsastajille. Kurssin keskeisenä teemana on hakea varmuutta esteratsastuksen perusteisiin, tasapainoon, rytmiin ja sujuviin teihin. Aloitamme kurssin puomi- ja kavaletti harjoituksilla, edeten este tehtäviin jokaisen omalla tasolla. Kurssilla on päivittäin vähintään puoli tuntia teoriaa ennen ratsastusta. Ohjaaja Outi Tossava. Hinta 440€. Yksi vapaa paikka!

ESTEPAINOITTEISET KURSSIT

PUOMIKOULUKURSSI 6.7-10.7.2020 klo 18-19

Tällä kurssilla pääset hyödyntämään puomeja kouluratsastuksen apuna eri tehtävissä. Käytämme viikon aikana päivittäin eri harjoitteita parantamaan ravin ja laukan tahtia ja ratsastettavuutta. Hinta 220€. Täynnä!

PUOMIKIITÄJÄT 27.7.- 31.7.2020 klo 18-19

Nouseeko tuskanhiki ohimoille, kun opettaja kantaa esteitä kentälle? Tuntuuko ettei kevytistunta onnistu?
Tämä kurssi on silloin juuri sinulle! Harjoittelemme rauhallisessa tahdissa esteratsastuksen perusteita puomi tehtävillä. Jokaisen ratsastajan omien toiveiden mukaisesti pyrimme myös hyppäämään pieniä esteitä kurssin lopuksi. Käymme läpi este- ja kevyen istunnan, teemme paljon harjoituksia peruskontrollin löytämiseksi, jotta puomien ylittämisestä tulee sekä ratsastajalle että ratsulle helppoa ja miellyttävää. Hinta 220€. Täynnä!

MAASTOKURSSIT

MAASTOKURSSI LUONNOSTA NAUTTIEN 15.6.-18.6.2020 klo 18-19

Tämä kurssi on suunnattu ratsastajille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja leppoisista maastoretkistä yhdessä hevosen kanssa. Kierrämme Tuomarinkylän Kartanon alueen peltoja, käymme Vantaanjoen rannoilla, sekä samoilemme Lystikukkulan metsässä ratsastuskoulun luotettavien opetusratsujen kanssa kesäilloista nauttien. Hinta 170€. Täynnä!

MAASTOKURSSI VAUHDISTA NAUTTIEN 6.7.-10.7.2020 klo 18-19

Maastokurssi vauhdista nauttien on tarkoitettu ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa. Samalla kun nautimme Tuomarinkylän Kartanon alueen upeista maisemista, haemme myös ”vauhdin huumaa” reippailla ravi- ja laukkapätkillä. Tuomarinkylässä on erikseen hevosille maastoratsastustiet, joiden huolletut pohjat ja pitkät suorat kutsuvat ratsastajia nauttimaan maastoratsastuksesta. Max. 6 ratsastajaa. Hinta 270€. Täynnä!

YLEISKURSSIT

OUTIN ISTUNTAKURSSI 29.6.-3.7.2020 klo 19-20

Istuntakurssilla tavoitteena on löytää ratsastajalle tasapainoinen ja joustava perusistunta oman kehon sallimissa rajoissa. Työstämme kurssilla Centerer Riding tekniikan avulla ratsastaja kohtaisesti istunnan peruspilareita kaikissa askellajeissa, keskittyen pääasiassa mukautuvaan istuntaan, joka antaa hevosen työskennellä rennosti. Kun rento, joustava ja tasapainoinen istunta on saavutettu, pääsemme harjoittelemaan istunnalla hevoseen vaikuttamista. Kurssin kolmena ensimmäisenä päivänä aloitamme jo klo 18 kehoa vahvistavalla Jooga harjoittelulla. Torstain tunnin jälkeen alkaen klo 20 jatkamme tunnin jälkeen ohjatulla syvävenyttelyllä. Ryhmäkoko max. 6 ratsastajaa Ohjaaja Centered Riding Level-1 Outi Tossava, jooga ja syvävenyttely ohjaajana Susanna Jussila.Hinta 360€. Täynnä!

YLEISKURSSI 20.7.-24.7.2020 klo 20-22 Outi

Onko sinulla valinnan vaikeus mille kurssille haluaisit osallistua? Silloin yleiskurssi on juuri oikea ratkaisu sinulle! Kurssilla on päivittäin noin tunti ratsastusta ja tunti teoriaa vaihtuvin aihepiirein. Tarkoitus on käyttää kurssista muutama päivä kouluratsastukseen, päivä puomiharjoituksiin ja seuraava esteratsastukseen. Viimeisenä päivänä käymme maastossa ja teoriatunti pidetään aiheella ”kysy opettajalta”. Kurssi sisältöön voi vielä vaikuttaa, keskustelemme toiveista ensimmäisenä päivänä. Hinta 440€. Täynnä!

KIRAN ISTUNTAKURSSI 27.7.-31.7.2020 klo 20-21

Tämä kurssi on tarkoitettu juuri sinulle, joka haluat päästä vaikuttamaan hevoseen paremmin istunnan kautta. Päästä säätelemään tempoa istunnan avulla ja taivuttamaan hevosta pelkällä painolla. Kurssi sisältää yhden tunnin ratsastajiin ja kehonhallintaan perehtyneen kuntovalmentajan tunnin. Tämä kurssi auttaa sinut saamaa keskivartalon tuen hallintaan kaikissa askellajeissa, jonka kautta askellajeissa istuminen helpottuu ja työskentely paranee. Max. 6 ratsastajaa. Hinta 280€. Täynnä!

KOULUKURSSIT

KOULURATSASTUKSEN TEEMA I (siirtymiset) 29.6.-3.7.2020 klo 20-21

Miten ratsastetaan tasapainoinen siirtyminen? Miten ratsastetaan tahdikas siirtyminen? Näihin kysymyksiin etsimme vastausta tällä kurssilla. Keskitymme siirtymisiin askellajista toiseen, ja askellajien sisällä. Harjoittelemme siirtymisten valmistelua sekä siirtymisiä unohtamatta ratsastajan istuntaa ja istunnalla hevoseen vaikuttamista. Kurssi on tarkoitettu kaikille ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa. Ohjaaja Outi Tossava. Hinta 220€. Täynnä!

KOULURATSASTUKSEN TEEMA II (taivutus, väistö) 29.6.-3.7.2020 klo 21-22

Mitä eroa on avo-, sulku-, ja vastataivutuksella? Miten ne eroavat toisistaan ja miten niitä ratsastetaan eri linjoilla eli suoralla, kaarevalla sekä diagonaali urilla? Kurssin aikana käymme läpi taivutusväistöt, miten ja miksi niitä tehdään, ja miten istunnalla pääsee mukaan sivuttaisliikkeisiin. Kurssi on tarkoitettu H:B-A tasoisille ratsastajille. Ohjaaja Outi Tossava. Hinta 220€. Täynnä!

KOULURATSASTUKSEN TEEMA III (laukka) 6.7.-10.7.2020 klo 19-20

Kurssin teemana kuinka ratsastaa laukkaa. Onnistuvatko nostot vai onko laukkaan siirtyminen aina hankalaa ja vaikeaa? Saanko hevoseni nostamaan askeleessa ja pidettyä laukassa, olenko saavuttanut eteenpäinpyrkimyksen, rullaako laukka, vaikka istuisinkin itse hiljaa? Näihin Ongelmiin lähdemme pureutumaan kurssilla ja saamaan laukasta enemmän, jotta tehtävät olisivat helpompia suorittaa. Kurssi on kaiken tasoisille aikuisille, jotka jo ovat laukanneet. Ohjaaja Kira Parjanen. Hinta 220€. Täynnä!

KOULURATSASTUKSEN TEEMA IV (pohkeenväistö) 6.7.-10.7.2020 klo 20-21

Miten saan paremmin ratsastettua sivuttaisliikkeet ilman hampaiden kiristelyä. Onko pohkeenväistö aina työn ja tuskan takana ja silti tuntuu ettei mitään tapahdu? Tule harjoittelemaan hyvässä ilmapiirissä sivuttaisliikkeitä niin että pääset keskittymään vain ja ainoastaan niihin. Pääsemme kokeilemaan myös laukassa sivulle vieviä apuja, näiden sujuessa jo muissa askellajeissa. Ohjaaja Kira Parjanen. Hinta 220€. Täynnä!

TEHOKOULUKURSSI I 13.7.-17.7.2020 klo 19-20.30

Kurssin aikana perehdymme kouluratsastuksen saloihin intensiivisemmin ja valmennuspohjaisemmin kuin kausitunneilla. Käymme läpi perusratsastusta pienryhmässä 1,5h kerrallaan. Kuinka saa ratsastettua hevosen pohkeen eteen ja ohjastuntumalle. Kurssi on suunniteltu H:C tasosta ylöspäin. Ohjaaja Kira Parjanen. Ryhmäkoko max. 6 ratsastajaa. Hinta 420€. Täynnä!

TEHOKOULUKURSSI II 13.7.-17.7.2020 klo 20.30-22

Kurssin aikana perehdymme kouluratsastuksen saloihin intensiivisemmin ja valmennuspohjaisemmin kuin kausitunneilla. Käymme läpi istunnan merkitystä ratsastukseen, kuinka saan hevoseni paremmin avuille ja kuinka sinä ratsastajana pystyt vaikuttamaan hevoseen paremmin ja helpommin. 1,5h aikana syvennymme vieläkin enemmän tunneratsastukseen ja hevosen liikkeitä apuna käyttäen ajoittamaan avut oikein. Käytämme apuna myös demo ratsastusta. Kurssi on tasoltaan H:B-A. Ryhmäkoko max. 6 ratsastajaa.Ohjaaja Kira Parjanen. Hinta 420€. Täynnä!

RUSKEASUO KESÄ 2020

ALKEISKURSSIT

22.6.-26.6.2020 klo 18-20

13.7.-17.7.2020 18-20

Kurssi sisältää tunnin teoriaa ja tunnin ratsastusta päivittäin. Tämä kurssi järjestetään tehokkaassa kuuden hengen pienryhmässä! Teoriatunneilla käymme läpi hevosen hoitoa, varustamista, ratsastuksen teoriaa, sekä jokaisen mieltä askarruttavia kysymyksiä yksilöllisesti. Opettelemme käsittelemään hevosia kunnioittaen hyviä hevosmiestaitoja. Alkeiskurssilta ratsastaja saa tarvittavat valmiudet jatkaa harrastusta Jatko-1 kurssille. Kurssi soveltuu liikunnallisille ja normaalipainoisille ihmisille. Hinta 380€

PALUU SATULAAN- KURSSIT

6.7.-10.7.2020 Paluu Satulaan- kurssi

1h teoriaa ja 5h ratsastusta

Kurssi on tarkoitettu ratsastajille, joilla on lajin aloittamisen jälkeen erinäisistä syistä tullut tauko, ja nyt into jatkaa ratsastusta on taas syttynyt!  Pääsyvaatimuksena on aikaisemmin suoritettu alkeiskurssi. Hinta 320€

KOULUKURSSIT

15.6.-18.6.2020 Teemakurssi I klo 20-21

Miten ratsastetaan tasapainoinen siirtyminen? Miten ratsastetaan tahdikas siirtyminen? Näihin kysymyksiin etsimme vastausta tällä kurssilla. Keskitymme siirtymisiin askellajista toiseen, ja askellajien sisällä. Harjoittelemme siirtymisten valmistelua sekä siirtymisiä unohtamatta ratsastajan istuntaa ja istunnalla hevoseen vaikuttamista. Kurssi on tarkoitettu kaikille ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa. Ohjaaja: Kira Parjanen. Hinta 190€.

29.6.-3.7.2020 Teemakurssi II klo 19-20

Mitä eroa on avo-, sulku-, ja vastataivutuksella? Miten ne eroavat toisistaan ja miten niitä ratsastetaan eri linjoilla eli suoralla, kaarevalla sekä diagonaali urilla? Kurssin aikana käymme läpi taivutusväistöt, miten ja miksi niitä tehdään, ja miten istunnalla pääsee mukaan sivuttaisliikkeisiin. Kurssi on tarkoitettu H: B-A tasoisille ratsastajille. Ohjaaja: Leena Lipasti. Hinta 230€.

29.6.-3.7.2020 Tehokoulu I klo 20-21.30

Kurssin aikana perehdymme kouluratsastuksen saloihin intensiivisemmin ja valmennuspohjaisemmin kuin kausitunneilla. Käymme läpi perusratsastusta pienryhmässä 1,5h kerrallaan. Kuinka saa ratsastettua hevosen pohkeen eteen ja ohjastuntumalle. Kurssi on suunniteltu H:C tasosta ylöspäin. Ryhmäkoko max. 6 ratsastajaa. Ohjaaja: Leena Lipasti. Hinta 420€

6.7.-10.7.2020 Tehokoulukurssi II klo 20-21.30

Kurssin aikana perehdymme kouluratsastuksen saloihin intensiivisemmin ja valmennuspohjaisemmin kuin kausitunneilla. Käymme läpi istunnan merkitystä ratsastukseen, kuinka saan hevoseni paremmin avuille ja kuinka pystyn vaikuttamaan hevoseen pienemmin avuin mutta tehokkaasti. Kurssin aikana perehdymme H: B-A tasoisiin kouluratsastusliikkeisiin.  Kurssi on tarkoitettu H: B tasoisille ratsastajille. Ryhmäkoko max. 6 ratsastajaa. Ohjaaja: Leena Lipasti. Hinta 420€

20.7.-24.7.2020 Teemakurssi III klo 19-20

Kurssin teemana kuinka ratsastaa laukkaa. Onnistuvatko nostot vai onko laukkaan siirtyminen aina hankalaa ja vaikeaa?  Saanko hevoseni nostamaan askeleessa ja pidettyä laukassa, olenko saavuttanut eteenpäinpyrkimyksen, rullaako laukka, vaikka istuisinkin itse hiljaa? Näihin Ongelmiin lähdemme pureutumaan kurssilla ja saamaan laukasta enemmän, jotta tehtävät olisivat helpompia suorittaa. Kurssi on kaiken tasoisille aikuisille, jotka jo ovat laukanneet. Ohjaaja: Leena Lipasti. Hinta 230€.

27.7.-31.7.2020 Tehokoulu III klo 20-21.30

Kesän perinteinen Tehokoulukurssi jonka tavoitteena on viimeisen päivän koulurataharjoitukset. Valitsemme ensimmäisenä päivänä jokaiselle sopivan kouluradan jonka tehtäviä harjoittelemme viikon aikana. Unohtamatta kuitenkaan kouluratsastuksen peruspilareita, suoruutta, tahtia ja tasapainoa sekä ratsastajan istuntaa ja apujen käyttöä. Ohjaaja: Outi Tossava. Hinta 420€.

ESTEKURSSIT

15.6.-18.6.2020 Estealkeiskurssi klo 19-20

Kiinnostaako esteratsastuksen aloittaminen?

Tämä kurssi on tarkoitettu sekä aloitteleville esteratsastajille, että kokeneemmille ratsastajille, joita hyppääminen saattaa vielä jännittää. Aloitamme kevyen- ja esteistunnan harjoittelulla ja siirrymme puomien ja kavalettien kautta estetehtäviin.  Tavoitteena on kurssin lopussa hypätä pieni esterata. Kurssille osallistujan pitää hallita hevonen kaikissa askellajeissa. Ohjaaja: Kira Parjanen. Hinta 200€.

13.7.-17.7.2020 Puomikiitäjät klo 20-21

Nouseeko tuskanhiki ohimoille, kun opettaja kantaa esteitä kentälle? Tuntuuko ettei kevytistunta onnistu?
Tämä kurssi on silloin juuri sinulle! Harjoittelemme rauhallisessa tahdissa esteratsastuksen perusteita puomi tehtävillä. Jokaisen ratsastajan omien toiveiden mukaisesti pyrimme myös hyppäämään pieniä esteitä kurssin lopuksi. Käymme läpi este- ja kevyen istunnan, teemme paljon harjoituksia peruskontrollin löytämiseksi, jotta puomien ylittämisestä tulee sekä ratsastajalle että ratsulle helppoa ja miellyttävää. Ohjaaja: Leena Lipasti. Hinta 230€.

YLEIS- ISTUNTAKURSSIT

22.6.-26.6.2020 Istuntakurssi klo 20-21

Tämä kurssi on tarkoitettu juuri sinulle, joka haluat päästä vaikuttamaan hevoseen paremmin istunnan kautta. Päästä säätelemään tempoa istunnan avulla ja taivuttamaan hevosta pelkällä painolla. Kurssi sisältää yhden tunnin ratsastajiin ja kehonhallintaan perehtyneen kuntovalmentajan tunnin. Tämä kurssi auttaa sinut saamaa keskivartalon tuen hallintaan kaikissa askellajeissa, jonka kautta askellajeissa istuminen helpottuu ja työskentely paranee. Max. 6 ratsastajaa. Ohjaaja: Kira Parjanen. Hinta 280€.

20.7.-24.7.2020 Yleiskurssi klo 20-22

Onko sinulla valinnan vaikeus mille kurssille haluaisit osallistua? Silloin yleiskurssi on juuri oikea ratkaisu sinulle! Kurssilla on päivittäin noin tunti ratsastusta ja tunti teoriaa vaihtuvin aihepiirein. Tarkoitus on käyttää kurssista muutama päivä kouluratsastukseen, päivä puomiharjoituksiin ja seuraava esteratsastukseen. Viimeisenä päivänä käymme maastossa ja teoriatunti pidetään aiheella ”kysy opettajalta”. Kurssi sisältöön voi vielä vaikuttaa, keskustelemme toiveista ensimmäisenä päivänä. Ohjaaja: Leena Lipasti. Hinta 450€

27.7.-31.7.2020 Istuntakurssi klo 18-20

Istuntakurssilla tavoitteena on löytää ratsastajalle tasapainoinen ja joustava perusistunta oman kehon sallimissa rajoissa. Työstämme kurssilla Centerer Riding tekniikan avulla ratsastaja kohtaisesti istunnan peruspilareita kaikissa askellajeissa, keskittyen pääasiassa mukautuvaan istuntaan joka antaa hevosen työskennellä rennosti. Kun rento, joustava ja tasapainoinen istunta on saavutettu, pääsemme harjoittelemaan istunnalla hevoseen vaikuttamista. Kurssi sisältää päivittäin tunnin teoria osuuden, ryhmäkoko 8 ratsastajaa. Ohjaaja Centered Riding Level-1 Outi Tossava. Hinta 450€.