Kurssit

Kurssit ja palvelut

Tuomarinkylä

Kesän 2019 kurssit

Alkeiskurssi lapsille I 10.6.- 20.6.2019 alkaen klo 9

Kurssi sisältää 9h ratsastusta ja 3h teoriaa. Kurssi on tarkoitettu sekä lapsille (alaikäraja 9v). Kurssin aikana opit hevosenhoitoa ja ratsastuksen perusteet. Lasten alustavan ilmoittautumisen voi tehdä sähköpostitse, mutta varsinainen ilmoittautuminen vaatii tutustumiskäynnin tallille sovittuna ajankohtana. Hinta 460€.

Alkeiskurssi lapsille II 22.7.-1.8.2019 alkaen klo 13

Kurssi sisältää 9h ratsastusta ja 3h teoriaa. Kurssi on tarkoitettu sekä lapsille (alaikäraja 9v). Kurssin aikana opit hevosenhoitoa ja ratsastuksen perusteet. Lasten alustavan ilmoittautumisen voi tehdä sähköpostitse, mutta varsinainen ilmoittautuminen vaatii tutustumiskäynnin tallille sovittuna ajankohtana. Hinta 460€.

Alkeiskurssi aikuisille 22.7.-1.8.2019 alkaen klo 18

Kurssi sisältää 9h ratsastusta ja 3h teoriaa. Kurssi on tarkoitettu aikuisille. Kurssin aikana opit hevosenhoitoa ja ratsastuksen perusteet. Kurssi soveltuu liikunnallisille ja normaalipainoisille ratsastuksen aloittajille ilman yläikärajaa. Hinta 460€.

Paluu Satulaan- Kurssi I 10.6.- 20.6.2019 alkaen 19

Kurssi on tarkoitettu aikuisille ratsastajille, joilla on lajin aloittamisen jälkeen erinäisistä syistä tullut tauko, ja nyt into jatkaa ratsastusta on taas syttynyt! Kertaamme teoriatunnilla hevosen varustamisen tuntia varten. Ratsastustunneilla aloitamme perusteista, pääpainona ratsastajan kehonhallinta ja apujen käyttö. Ohjelmaan kuuluu myös puomi- ja esteharjoituksia ja maastoratsastusta. Kurssiin sisältyy 1h käytännön opetusta ja 9h ratsastusta. Hinta 440€

Paluu Satulaan- Kurssi II 22.7.-4.8.2019 alkaen klo 19

Kurssi on tarkoitettu aikuisille ratsastajille, joilla on lajin aloittamisen jälkeen erinäisistä syistä tullut tauko, ja nyt into jatkaa ratsastusta on taas syttynyt! Kertaamme teoriatunnilla hevosen varustamisen tuntia varten. Ratsastustunneilla aloitamme perusteista, pääpainona ratsastajan kehonhallinta ja apujen käyttö. Ohjelmaan kuuluu myös puomi- ja esteharjoituksia ja maastoratsastusta. Kurssiin sisältyy 1h käytännön opetusta ja 9h ratsastusta. Hinta 440€

KESÄKORTTI

5h / 240€

10h / 450€

Kesäkorttitunnit pyörivät joka arkipäivä alkaen klo 17. Kesäkortti on mainio tapa pitää ratsastustuntumaa yllä kausituntien ollessa kesätauolla. Voit varata tunnit itsellesi sopiville päiville Tuomarinkylään tai Ruskeasuolle.  Ryhmäkoko max. 8 ratsukkoa.

Uutuutena perjantain maastotunnit kesäkaudella!

ESTEKURSSIT:

PALUU ESTEILLE 24.6-27.6.2019 klo 18-19

Paluu Esteille kurssi on jo hiukan hypänneille ratsastajille. Kurssin keskeisenä teemana on hakea varmuutta esteratsastuksen perusteisiin, tasapainoon, rytmiin ja sujuviin teihin. Aloitamme kurssin puomi- ja kavaletti harjoituksilla, edeten este tehtäviin jokaisen omalla tasolla. Ohjaaja Outi Tossava. Hinta 200€. 1 VAPAA PAIKKA!

ESTEKURSSI 8.7-12.7.2019 klo 18-19

Kurssi on suunnattu esteratsastuksesta kiinnostuneille heC– heB –tasoisille 50-70cm esteitä hyppääville juniori- ja aikuisratsastajille, jotka ovat innostuneita kehittämään itseään esteratsastuksessa, sekä hiomaan yhteistyötä hevosen kanssa esteharjoitusten ja rataharjoitusten myötä. Opettaja Minna Aaltonen. Hinta 250€. TÄYNNÄ!

ESTEVIIKONLOPPU  27.7. -28.7.2019

Viikonloppukurssi on suunnattu esteratsastuksesta kiinnostuneille heB –tasoisille 50-90cm esteitä hyppääville juniori- ja aikuisratsastajille, jotka ovat innostuneita kehittämään itseään esteratsastuksessa, sekä hiomaan yhteistyötä hevosen kanssa esteharjoitusten ja rataharjoitusten myötä.  Myös kysynnän mukaan puomi/ kavaletti ryhmä. Ryhmäkoko 4-5 ratsastajaa. Ohjaaja Joona Mansikkaoja. Hinta 140€ TÄYNNÄ!

ESTEALKEISKURSSI 29.7-2.8.2019 Klo 17-18

Kiinnostaako esteratsastuksen aloittaminen?

Tämä kurssi on tarkoitettu sekä aloitteleville esteratsastajille, että kokeneemmille ratsastajille joita hyppääminen saattaa vielä jännittää. Aloitamme kevyen- ja esteistunnan harjoittelulla ja siirrymme puomien ja kavalettien kautta estetehtäviin.  Tavoitteena on kurssin lopussa hypätä pieni esterata. Kurssille osallistujan pitää hallita hevonen kaikissa askellajeissa. Opettaja Minna Aaltonen. Hinta 250€. TÄYNNÄ!

MAASTOKURSSIT:

MAASTOKURSSI LUONNOSTA NAUTTIEN 8.7-10.7.2019 klo 19-20

Tämä kurssi on suunnattu ratsastajille jotka haluavat nauttia luonnosta ja leppoisista maastoretkistä yhdessä hevosen kanssa. Kierrämme Tuomarinkylän Kartanon alueen peltoja, käymme Vantaanjoen rannoilla, sekä samoilemme Lystikukkulan metsässä ratsastuskoulun luotettavien opetusratsujen kanssa kesäilloista nauttien. Hinta 120€. TÄYNNÄ!

MAASTOKURSSI VAUHDISTA NAUTTIEN 15-17.7.2019 klo 19-20

Maastokurssi vauhdista nauttien on tarkoitettu ratsastajille jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa. Samalla kun nautimme Tuomarinkylän Kartanon alueen upeista maisemista, haemme myös ”vauhdin huumaa” reippailla ravi- ja laukkapätkillä. Tuomarinkylässä on erikseen hevosille maastoratsastustiet, joiden huolletut pohjat ja pitkät suorat kutsuvat ratsastajia nauttimaan maastoratsastuksesta. Max. 6 ratsastajaa. Hinta 150€. TÄYNNÄ!

KOULUKURSSIT:

ISTUNTAKURSSI 10-13.6.2019 klo 18-19

Istuntakurssilla tavoitteena on löytää ratsastajalle tasapainoinen ja joustava perusistunta oman kehon sallimissa rajoissa. Työstämme kurssilla Centerer Riding tekniikan avulla ratsastaja kohtaisesti istunnan peruspilareita kaikissa askellajeissa, keskittyen pääasiassa mukautuvaan istuntaan joka antaa hevosen työskennellä rennosti. Ohjaaja Centered Riding Level-1 Outi Tossava. Hinta 200€

ISTUNTAKURSSI 24.6-27.6.2019 klo 19-20

Istuntakurssilla tavoitteena on löytää ratsastajalle tasapainoinen ja joustava perusistunta oman kehon sallimissa rajoissa. Työstämme kurssilla Centerer Riding tekniikan avulla ratsastaja kohtaisesti istunnan peruspilareita kaikissa askellajeissa, keskittyen pääasiassa mukautuvaan istuntaan joka antaa hevosen työskennellä rennosti. Ohjaaja Centered Riding Level-1 Outi Tossava. Hinta 200€ TÄYNNÄ!

KOULURATSASTUKSEN ABC I  17.6-20.6.2019 klo 20-21.30

Kouluratsastuksen ABC-I kurssi sisältää puolitoista tuntia ratsastusta päivittäin. Kurssin tavoitteena on käydä läpi kouluratsastuksen perusteita, unohtamatta istunnan merkitystä. Paneudumme erityisesti ratsastajan suoruuteen ja apujen käyttöön, myös kouluratsastusliikkeiden kautta. Kurssi on oivallinen kesän tehoratsastusviikko H:C-B tasoisille ratsastajille! Pienryhmä max. 6 hlö. Ohjaaja Outi Tossava. Hinta 335€ TÄYNNÄ!

KOULURATSASTUKSEN ABC II 24.6.-27.6.2019 ko 20-21.00

Kouluratsastuksen ABC-II  kurssilla käymme läpi kouluratsastuksen perusteet tahti,tasapaino ja suoruus. Teemme harjoituksia H:B-A tasolla, kattaen pohkeenväistöt, taivutusväistöt sekä vastalaukat. Ratsastajien taitotason sekä mielenkiinnon mukaan käytämme kurssilla myös kankisuitsitusta! Pienryhmä max. 6 hlö. Ohjaaja Outi Tossava. TÄYNNÄ! Hinta 225€

KOULURATSASTUKSEN ABC III 24.6.-27.6.2019 klo 21-22.00

Kouluratsastuksen ABC-III  kurssilla käymme läpi kouluratsastuksen perusteet tahti,tasapaino ja suoruus. Teemme harjoituksia H:B-A tasolla, kattaen pohkeenväistöt, taivutusväistöt sekä vastalaukat. Ratsastajien taitotason sekä mielenkiinnon mukaan käytämme kurssilla myös kankisuitsitusta! Pienryhmä max. 6 hlö. Ohjaaja Outi Tossava. Hinta 225€. MUUTAMA VAPAA PAIKKA VIELÄ!

AIKUISTEN TEHOKURSSI 15.7-19.7.2019 klo 17-21.00

Tässä varsinainen kesän tehopaketti! Kurssiin sisältyy kaksi tuntia ratsastusta päivittäin, teoriaa vaihtuvin aihepiirein, istuntaharjoituksia sekä ohjattua ratsastajille suunnattua oheisliikuntaa. Luvassa on kouluratsastusta, istuntatunteja, puomi- ja kavalettitunteja  sekä käymme virkistäytymässä maastossa. Istuntaharjoituksia teemme yksilöllisesti liinatunneilla. Kurssin viimeisenä päivänä on illanvietto! TÄYNNÄ! Hinta 490€

MUUT KURSSIT:

OMA HEVONEN JUHANNUKSEKSI! 21-23.6.2019

Jäätkö nauttimaan kaupungin rauhasta Juhannuksena? Oletko halunnut aina kokeilla miltä tuntuisi omistaa oma hevonen? Nyt siihen on mahdollisuus kolmen päivän ajan Tuomarinkylässä!

Saat ajoittaa oman itsenäisen, mutta valvotun ratsastuksesi klo 10 – 18 välille juuri sinulle sopivaan aikaan. Halutessasi voit erikseen varata yksityistunnin 30€ lisähintaan. Yksityistunteja voit varata vaikka jokaiselle päivälle ja näin tehdä kolmen päivän tehokurssin itsellesi! Yksityistunteja järjestämme sovitusti klo 10-18 välillä. Kurssia varatessasi keskustele opettajasi kanssa hevostoiveistasi ja lopullisen hevosvalinnan tekee ratsastuksenopettajasi. Vain täysi-ikäisille ja Ratsastuskoulun vakiotunneilla ratsastaville. Hinta 120€

Suosittu Suski Suomelan Mind Rider- kurssi tulee taas kesällä 1.7.-4.7.2019

Tällä kertaa oma ryhmä sekä koulu- että esteratsastajille.

Ryhmäkoko on 5 hlö, joka mahdollistaa yksilöllisen valmennuksen ja keskittymisen kunkin ratsukon ongelmien korjaamiseen.

Kouluryhmään ovat tervetulleita ratsastajat jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa

Esteryhmä on tasolla ristikko-60cm.

Kurssiin sisältyy päivittäinen teoriatunti (yhteinen molemmille ryhmille) klo 18 ja sen jälkeen 1h ratsastus alkaen klo 19. Koulu- ja esteryhmien vuoroja vaihdellaan mutta tässä on vahva suositus sille, että ensimmäisen ryhmän ratsastajat jäävät seuraamaan toista ryhmää ja päinvastoin, koska ratsastus on laji josta oppii paljon myös katsomalla! Hinta 320€ VIELÄ TILAA!

SUOSITUT PONIPUUHALEIRIT LAPSILLE!

Leiri I 1.7.- 5.7.2019 klo 10-15

Tuomarinkylän Ratsastuskoulu järjestää kesällä kaksi ponipuuhaleiriä, jotka ovat suunniteltu 7-11v lapsille. Aikaisempaa ratsastuskokemusta ei tarvita. Päiväleirillä lapset pääsevät mm. hoitamaan poneja, ratsastamaan avustajien kanssa, ohjastamaan ponikärryjä ja leiri huipentuu ponien kauneuskilpailuihin.

Leiriläiset saavat joka päivä maittavan kotiruoka lounaan.

Leirin ohjaaja Peppi Aalto. Hinta 460€

Lisätietoa kursseista ja ilmoittautumiset: info@tuomarinkylanratsastuskoulu.fi

 

RUSKEASUON KESÄ 2019

Paluu Satulaan – kurssi 10.6.-20.6.2019 klo 17 teoria ja ratsastus klo 18

Kurssi on tarkoitettu aikuisille ratsastajille, joilla on lajin aloittamisen jälkeen erinäisistä syistä tullut tauko, ja nyt into jatkaa ratsastusta on taas syttynyt! Kertaamme teoriatunnilla hevosen varustamisen tuntia varten. Ratsastustunneilla aloitamme perusteista, pääpainona ratsastajan kehonhallinta ja apujen käyttö. Ohjelmaan kuuluu myös puomi- ja esteharjoituksia ja maastoratsastusta. Kurssiin sisältyy 1h käytännön opetusta ja 9h ratsastusta. Hinta 440€

Deluxe Alkeiskurssi 24.6.-28.6.2019 klo 18-20

Kurssi sisältää tunnin teoriaa ja tunnin ratsastusta päivittäin. Uutuutena tämä kurssi järjestetään tehokkaassa kuuden hengen pienryhmässä! Teoriatunneilla käymme läpi hevosen hoitoa, varustamista, ratsastuksen teoriaa, sekä jokaisen mieltä askarruttavia kysymyksiä yksilöllisesti. Opettelemme käsittelemään hevosia kunnioittaen hyviä hevosmiestaitoja. Alkeiskurssilta jokainen ratsastaja saa tarvittavat valmiudet jatkaa harrastusta Jatko-1 kurssille. Hinta 360€. TÄYNNÄ!

Deluxe Alkeiskurssi 1.7.-5.7.2019 klo 18-20

Kurssi sisältää tunnin teoriaa ja tunnin ratsastusta päivittäin. Uutuutena tämä kurssi järjestetään tehokkaassa kuuden hengen pienryhmässä! Teoriatunneilla käymme läpi hevosen hoitoa, varustamista, ratsastuksen teoriaa, sekä jokaisen mieltä askarruttavia kysymyksiä yksilöllisesti. Opettelemme käsittelemään hevosia kunnioittaen hyviä hevosmiestaitoja. Alkeiskurssilta jokainen ratsastaja saa tarvittavat valmiudet jatkaa harrastusta Jatko-1 kurssille. Hinta 360€.

Puomi- ja kavalettikurssi 10.6-14.6.2019 klo 19-20.30

Oletko vasta aloittamassa esteuraasi tai jäytääkö pelko takaraivossa kun opettaja nostaa puomit kentälle? Tällä kurssilla harjoittelemme rauhallisessa tahdissa esteratsastuksen alkeita puomi- ja kavalettiharjoitusten avulla 8 hengen ryhmässä. Ohjaajana Leena Lipasti. Hinta 295€

Hevosmiestaito- kurssi 17-20.6.19 klo 19-20

Kurssilla käydään läpi hevosten ja varusteiden hoitoon liittyviä asioita sekä teoriassa, että käytännössä. Hinta 80€

Oma Hevonen Juhannukseksi- kurssi 21-23.6.19

Jäätkö nauttimaan kaupungin rauhasta Juhannuksena? Oletko halunnut aina kokeilla miltä tuntuisi omistaa oma hevonen? Nyt siihen on mahdollisuus kolmen päivän ajan Ruskeasuolla!

Saat ajoittaa oman itsenäisen, mutta valvotun ratsastuksesi klo 10 – 18 välille juuri sinulle sopivaan aikaan. Halutessasi voit erikseen varata yksityistunnin 30€ lisähintaan. Yksityistunteja voit varata vaikka jokaiselle päivälle ja näin tehdä kolmen päivän tehokurssin itsellesi! Yksityistunteja järjestämme sovitusti klo 10-18 välillä. Kurssia varatessasi keskustele opettajasi kanssa hevostoiveistasi ja lopullisen hevosvalinnan tekee ratsastuksenopettajasi. Vain täysi-ikäisille ja Ratsastuskoulun vakiotunneilla ratsastaville. Hinta 120€

Kouluratsastuksen ABC II 24.6.-28.6.2019 klo 20-21

Kouluratsastuksen ABC-II kurssilla käymme läpi kouluratsastuksen perusteet tahti, tasapaino ja suoruus. Teemme harjoituksia H:B-A tasolla, kattaen mm. Pohkeenväistöt ja vastalaukat. Ratsastajien taitotason sekä mielenkiinnon mukaan käytämme kurssilla myös kankisuitsitusta! Pienryhmä max. 6 hlö. Ohjaaja Leena Lipasti. Hinta 225€

Paluu Esteille- Kurssi 1.7.-5.7.2019 klo 20-21

Paluu Esteille kurssi on jo hiukan hypänneille ratsastajille tai ratsastajille jolla, on ollut taukoa esteratsastuksesta. Kurssin keskeisenä teemana on hakea varmuutta esteratsastuksen perusteisiin, tasapainoon, rytmiin ja sujuviin teihin. Aloitamme kurssin puomi- ja kavaletti harjoituksilla, edeten este tehtäviin jokaisen omalla tasolla. Ohjaaja Leena Lipasti. Hinta 200€ TÄYNNÄ!

Istuntakurssi 15.7.-19.7.2019 klo 18-20

Istuntakurssilla tavoitteena on löytää ratsastajalle tasapainoinen ja joustava perusistunta oman kehon sallimissa rajoissa. Työstämme kurssilla Centerer Riding tekniikan avulla ratsastaja kohtaisesti istunnan peruspilareita kaikissa askellajeissa, keskittyen pääasiassa mukautuvaan istuntaan joka antaa hevosen työskennellä rennosti. Ohjaaja Centered Riding Level-1 Outi Tossava. Hinta 300€ TÄYNNÄ!

Tehokoulu kurssi 15.7.-19.7 klo 20-21.30

Suosittu kesän tehokoulu kurssi, jolla on puolitoista tuntia ratsastusta joka päivä. Kuuden hengen ryhmässä harjoittelemme neljä päivää kouluradan ratsastusta, viimeisenä päivänä järjestämme kurssilaisille rataharjoitukset, ratana A-merkin kouluohjelma. Ohjaaja Outi Tossava. Hinta 335€ TÄYNNÄ!

Yleiskurssi 22.7.-26.7 klo 18-20

Tuliko valinnan vaikeus mille kurssille haluaisit kesällä osallistua? Yleiskurssilla on joka päivälle oma teemansa! Jokaisena päivänä on tunnista puoleentoista ratsastusta, ja puolesta tunnista tuntiin teoriaa kyseisen päivän aiheesta. Kurssilla on sekä istuntaharjoituksia, koulutunti toivotulla teemalla, puomitunti, estetunti ja yhtenä päivänä käymme Keskuspuiston upeilla ratsastusreiteillä maastoilemassa. Osallistuaksesi kurssille, olethan Perusmerkki tasoinen. Max. 8 ratsastajaa. Ohjaaja: Outi Tossava. Hinta 370€

Kouluratsastuksen ABC I 22.7.-26.7.2019 klo 20-21.30

Kouluratsastuksen ABC-I kurssi sisältää puolitoista tuntia ratsastusta päivittäin. Kurssin tavoitteena on käydä läpi kouluratsastuksen perusteita, unohtamatta istunnan merkitystä. Paneudumme erityisesti ratsastajan suoruuteen ja apujen käyttöön, myös kouluratsastusliikkeiden kautta. Kurssi on oivallinen kesän tehoratsastusviikko H:C-B tasoisille ratsastajille! Pienryhmä max. 6 hlö. Ohjaaja Outi Tossava. Hinta 335€

Estekurssi 29.7-2.8.19 klo 18-19

Kurssi on suunnattu esteratsastuksesta kiinnostuneille heC– heB –tasoisille 50-70cm esteitä hyppääville juniori- ja aikuisratsastajille, jotka ovat innostuneita kehittämään itseään esteratsastuksessa, sekä hiomaan yhteistyötä hevosen kanssa esteharjoitusten ja rataharjoitusten myötä. Hinta 250€

Kohti Ensimmäisiä Kilpailuita 29.7.-2.8.2019 klo 19-21.30

Oletko haaveillut kouluratsastus kilpailuista? Kurssilla käymme sekä teoriassa että ratsastuksessa läpi mitä kaikkea kilpailuihin valmistautuminen vaatii. Kurssipäivään sisältyy reilu tunti ratsastusta sekä toinen teoriaa. Ratsastustunneilla Harjoittelemme kouluradan osioita, ja teoria tunneilla käymme läpi kilpailusääntöjä, hevosen letityksen ja siistimisen kilpailuita varten ynnä muuta kilpailuihin liittyvää. Kurssi huipentuu tallikilpailuihin 3.8, joihin kurssilaiset pääsevät osallistumaan kurssin nimikkoratsuillaan. Kilpailuiden hevosvuokra maksetaan erikseen. Ohjaaja Outi Tossava. Hinta 370€

KESÄKORTTI

5h / 240€

10h / 450€

Kesäkorttitunnit pyörivät joka arkipäivä alkaen klo 17. Kesäkortti on mainio tapa pitää ratsastustuntumaa yllä kausituntien ollessa kesätauolla. Voit varata tunnit itsellesi sopiville päiville Tuomarinkylään tai Ruskeasuolle.

Lisätietoa kursseista ja ilmoittautumiset: ruskeasuo@tuomarinkylanratsastuskoulu.fi